вторник, 28 октомври 2014 г.

Кюфтенца с домати, маслини и моцарела 
750 гр. кайма
90 гр. сос песто
ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин
500 гр. чери домати
няколко клонки пресен риган
150 гр. зелени маслини
200 гр. моцарела
пресен босилек

Смесете в купа каймата, пестото, магданоза, сол и черен пипер.
Омесете добре каймата и оформете кюфтета.
Загрейте зехтина в тиган и запържете кюфтенцата от всички страни, но да останат сурови от вътре.
Подрете кюфтенцата в тава. Прибавете доматите, маслините, ригана и нарязаната на кубчета моцарела.
Печете за около 20 мин. в предварително загрята на 200*Ц фурна.
Сервирайте ястието поръсено със свеж босилек.

Автор: Петя

Няма коментари:

Публикуване на коментар