четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Сьомга с пипер

в чукало се счукват:
1 с.л. зелен пипер
1 с.л. розов пипер
1 с.л. бял пипер
1/2 с.л. черен пипер
1 с.л. синапени зърна, светли (тъмните са с доста силен вкус)

сьомгата се слага в тава за печене, на филета или котлети
всяко парче се полива с лимонов сок, отгоре се слага малко от счуканата смес от подправки и настъргана лимонова кора
пе4е се на 200 гр докато се запе4е добре

сос:

200 гр крем фреш (квасена сметана или високомаслено кисело мляко) се смесва със сок от половин лимон, лимонова кора, мащерка, 2 с.л. майонеза

автор: W'A'S'P

Няма коментари:

Публикуване на коментар