вторник, 28 октомври 2014 г.

Карот кейк

За кейка:
- 4 чаени чаши настъргани моркови (пасирани през блендер още по-добре)
- 1/2 ч.ч. стафиди
- 1/2 ч.ч. орехи
- 1 3/4 ч.ч. кафява захар
- 4 яйца
- 1 ч.ч. олио (сложих половин)
- 2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. сода за хляб
- 1-2 ч.л. канела
- 2 ванилии

В една голяма купа слагаме пасираните моркови, захарта, орехите (на парчета), стафидите, олио, яйца, канела, бакпулвер, сода, щипка сол, ванилия и объркваме с лъжица добре. После прибавяме постепенно брашното.
Печем в правоъгълна тава (26/34 см. е моята и стана идеално) за почти един час на 200 градуса, като първата четвърт без, а после покрит със фолио.

За да съм честна има и глазура, която аз лично си спестих, но я прилагам:
- 60гр. маргарин
- 200гр. крема сирене
- 250гр. пудра захар
- 1 ванилия

Всичко се слага и се разбива с пасатор и готовата глазура се нанася върху леко изстиналия кейк. След като изстине се слага в хладилник, за да стегне.

Автор: Би

Няма коментари:

Публикуване на коментар