четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Туна Оле

100 гр. сурова / пушена риба тон
1/2 лимон
1 бр. люто чушле
1/2 авокадо
1/2 лайм
зехтин
сол
черен пипер
табаско

Нарязва се рибата тон на фини парчета. Парчетата се поръсват с няколко щипки сол, черния пипер и с вилица се намачква. Целта е да се смесят съставките и да се промени цветът на филенцата. Ако е пушена просто се накъсва. Добавя се авокадото, което в обвивката лесно можета да нарежете на кубчета с помощта на лъжичка, нарязаното на кръгчета люто чушле и се добавят сокът на половин лимон и зехтинът. Отново се разбърква. При сервиране може да се гарнира с полумесеци лайм, запечени солети от питка такос. (нарязва се една питка такос на ленти и се запича). По желание се подправя с табаско за горещите почитатели!

Автор: М

Няма коментари:

Публикуване на коментар