вторник, 28 октомври 2014 г.

Забулени яйца с доматен сос на фурна

Продукти за 4 порции:
8 яйца
около 1 кг домати
4-5 печени чушки
1 глава лук
1 морков
4-5 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. риган
черен пипер
сол
магданоз


Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва. Запържват се в 3-4 с.л. мазнина. Необходимо е да ги изпържите добре, защото ястието става готово много бързо, а не е добре да останат сурови. Слага се и червения пипер. Бърка се добре и се добавят обелените и нарязани на парченца домати и печени чушки. Разбърква се хубаво и се прехвърля в тавичка. Добавя се чесънът и подправките. Слага се във фурната. Когато заври, се изважда и в соса се счупват яйцата. Връща се във фурната, докато яйцата станат готови. 
Поръсва се с магданоз.

Автор: Петя

Няма коментари:

Публикуване на коментар