вторник, 28 октомври 2014 г.

Баунти ала Мери

200 гр кокосови стърготини, по възможност да са доста ситнички, ако не са - наситнете ги
200 г маскарпоне
4 с.л. мед
2-3 пакетчета ванилия
Около 50мл мляко

Разбърква много добре, всичко заедно на едно място. Опитайте го и ако не ви е сладко, добавете още мед, че аз на око ги слагах и сега си измислям грамажите на меда и млякото Very Happy 

Маскарпонето го използвам вместо сгътител/кокосово масло/крем, защото трябва да стегне по някакъв начин. Става също и със заквасена сметана.

След като разбъркате цялата смес, разстилате я върху кухненско фолио от безцветното. Нека да е дебело около 1-2 см. Слагате в камерата да стегне. Може да постои 30-60 минути. Вадите, режете на малки парчета и потапята в шоколадовата смес.

Шоколадовата смес я правих по следния начин:
50-100 г краве масло се разтапя на водна баня
Добавяте около 30 г какао
1-2 ванилии
50 мл мляко

Потапяте всяко парче в шоколадовата смес и оставяте отново за 30 минути в камерата. 

Автор: Мери

1 коментар:

  1. За плънката - ако не е много сухо, а може да се оформя - не е нужно мляко.
    За шоколадовата глазура също може да се пропусне млякото, а да е само краве масло, какао, ванилия :)

    ОтговорИзтриване