петък, 7 ноември 2014 г.

Бисквитите Digestive са може би най-популярните английски бисквити. Имат кръгла форма, не са толкова сладки и за набухвател се използва сода за хляб.
БИ  би добавила, че са един чудесен избор ако искате да зарадвате децата или приятелите си с хрупкави, вкусни и най-вече домашни бисквити.
Не на последно място те са перфектната основа за сладкиши, например Чийзкейк:)

А ето и продуктите за рецептата:
- 100г. пълнозърнесто брашно
- 100г. овесени ядки
- 80г. кестенява или кафява захар (в оригинала е 50г. но аз увеличих леко)
- 100г. краве масло
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 сода за хляб
- 1- 2 с.л. кисело мляко
- 1 ванилия

В началото смиламе овесените ядки в блендер, за да станат на брашно. След това изсипваме в купа всички сухи съставки - овесеното брашно, пълнозърнесто, захарта, бакпулвера и ванилията, а накрая добавяме маслото нарязано на кубчета. Омесваме с ръце, за да се смеси добре с маслото т.е. да стане "на трохи".
В киселото мляко слагаме содата, разбъркваме да шупне и добавяме към сухата смес.
Замесваме тестото, ако се наложи добавяме малко брашно при омесването. То трябва да е приятно за месене, нито много твърдо, колкото да не залепва за пръстите. Като приключим завиваме тестото с найлон и го поставяме за половин час в хладилник, за да можем да го работим по-лесно след това.
Изваждаме, разточваме тънко и режем с формичка или чаша.
Включваме фурната да загрява на 180 градуса.
Застиламе тавата за печене с незалепваща хартия и подреждаме бисквитите. Изпичаме за около 15-20 минути.
И готово!

автор: БИ

повече от БИ ето тук :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар