петък, 7 ноември 2014 г.

Ето едно предложение за хрупкави, вкусни, домашни крекери. И защо да не си ги приготвим сами?
Стават толкова лесно, знаем какво слагаме в тях (за разлика от всички купени) и са много ароматни и вкусни. Прекрасно гарнират свежа зелена салата или са добра комбинация към чаша бяло вино или бира ;)
Тук отново може да развихрим фантазията си и да ги направим със съставки по избор. Ето и моето предложение.

Продукти за малка доза:
- 250г. пълнозърнесто брашно
- 125г. вода
- 1/2ч.л. сода за хляб или бакпулвер
- 2-3с.л. зехтин
- малко настърган твърд кашкавал
- семена (ленено, конопено, сусамено)
- малко сол
- малко риган, повече босилек (слагам и съвсем малко пресен розмарин)
Замесваме тестото и го разточваме на тънко върху хартия за печене (ако можете с дебелина около 3мм.) Колкото са по-тънки, толкова по-хрупкави стават.
С нож за пица режем първо на правоъгълници, а после на триъгълници и слагаме в тава, направо така както са върху хартията за печене. Не е необходимо разстояние между тях.
Печем на 180-200 градуса докато придобият хубав загар и станат хрупкави.

автор: Би

Повече от БИ ето тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар