петък, 7 ноември 2014 г.

Можете да намерите рецепта за множество вариации на тези вкусни бонбони, но тази тук има претенция за вкусна, но и здравословна такава.
Прави се с малко на брой съставки, много лесно и бързо.
Отдавна ми се искаше да опитам да ги направя с извара или сирене крема и вместо масло реших да употребя половината от доста зряло авокадо.
Съвсем честно си признавам, че резултата толкова много ми хареса, че бързам да споделя с Вас :) Освен на мен, допадна и на мъжа в къщи , който като достоен представител на зодия козирог не би оценил с много добра оценка здравословните ми идеи за сладки ;)

Предварително се извинявам, че няма да боравя с точни мерки и пропорции. Като за първи опит карах на око, но ще се поправя следващия път и ще редактирам :)

Необходими продукти за приблизително 22 бр.
- 200гр. кокосови стърготини
- 2-3 с.л. хубав мед (може да използвате подсладител по ваш вкус)
- 2-3 с.л. извара или крема сирене
- 100гр. сурови бадеми
- 1/2 много добре узряло (меко) авокадо
- ванилия
- щипка канела по желание

Пасираме всички съставки в блендер.
Започвам от сухите продукти, като си отделям една част от кокосовите стърготини за украса.
Пасирам бадемите, кокосовите стърготини и след това добавям авокадото, мед, извара или сирене крема. В края слагам ароматите.
Опитайте сместа и ако прецените добавете още малко мед.
Целта е да се получи смес, подходяща за оформянето на топчета, дори и да е малко мека. Поставете за 20-30 мин. в камерата на хладилника, за да оформите по-лесно бонбоните. Веднага след това ги оваляйте хубаво в кокосови стърготини, а ако желаете поставете цял бадем в средата на всеки бонбон.


автор: БИ

Повече от БИ ето тук :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар