петък, 7 ноември 2014 г.

Много вкусна и бърза за приготвяне рецепта за сьомга на фурна, изпечена със сос. Ако желаете хрупкава коричка може да поръсите с галета.
А ето и как я приготвям аз ;)
Продукти:
- две филета сьомга
- 2с.л. горчица Дижон
- сок и кората на 1 голям лимон
- 1-2с.л. зехтин
- сол, пипер
- чесън на прах
- 1 с.л. тахан (по желание)
- ситно нарязан копър
- сусамено семе или галета за поръсване
Измийте и подсушете с кухненска хартия филетата. Поръсете с морска сол и натъркайте добре. Смесете всички съставки (с изключение на семената/ галетата за поръсването), за да получите хубав гъст сос.
Ако желаете рибата да стане още по-вкусна отделете половината от соса за изпичането, а другата половина намажете рибата от двете страни, покрийте с найлон и оставете за 2-3 часа в хладилника.
Загрейте фурната на 200-220 градуса, сложете филетата върху хартия за печене и полейте с останалата част от соса. Поръсете със сусаено семе или галета и печете, докато получи хрупкав загар.
Гарантирам ви чудесен резултат ;)
Опитайте!

Автор: БИ

Повече от БИ ето тук :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар